top of page

Programs & Events

Public·98 members

Kosova Izraeli drejtpërdrejt 12 nëntor 2023

7 orë më parë — Kosova Izraeli shiko live 12 nëntor 2023 LIVE UPDATES. 34 MINUTA ME PARE LIVE UPDATES A.B. LUFTA/ Sirenat bien në .

Në anën tjetër mbi shtatëdhjetë vjet, bashkësia ndërkombëtare ka qëndruar e bashkuar pas Rezolutës së Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së (Nëntor 1947) e cila bëri thirrje që Jerusalemi ‘të vendoset si një korpus separatum nën një regjim të veçantë ndërkombëtar… të administruar nga Kombet e Bashkuara’. Propaganda e ditëve të fundit që po orkestrohet nga qarqet serbe e ruse, ka për qëllim të relativizojë peshën dhe rëndësinë e vendosjes së marrëdhënieve diplomatike në mes të Izraelit dhe Kosovës, duke nxitur me këtë rast disa shtete arabe dhe disa të tjerë që të kundërshtojnë këtë akt. Ministri i Jashtëm serb, Nikola Sellakoviq tha më 2 shkurt se ky hap do të “ndikojë në marrëdhëniet Serbi-Izrael”. “Izraeli vetë zgjodhi se interesin më të rëndësishëm e ka lidhjen me Amerikën dhe ajo që është e rëndësishme për Amerikën sesa Serbia. Kosova Izraeli drejtpërdrejt 12.11.2023 Shiko Tv 2 ditë më p 8 orë më parë — Izraeli Kosova drejtpërdrejt 25 mars 2023 Kosova e shpalli pavarësinë e saj nga Serbia më 17 shkurt 2008. Izraeli e ka njohur Kosovën më 4 ... Ky akt shënon një epokë të re në politikën e jashtme të Kosovës, jo vetëm për faktin se edhe kësaj radhe ishin SHBA-të sponsori kryesor i kësaj ngjarjeje me karakter ndërkombëtar, por edhe për arsyet që lidhen me prishjen e mitit se gjoja Izraeli asnjëherë nuk do ta njeh pavarësinë e Kosovës, ashtu siç kishin trumbetuar disa megafonë të ndryshkur në Beograd. Ndonëse Bashkimit Evropian s’i ka pëlqyer zyrtarizimi i vendimit të Kosovës për ta hapur ambasadën e saj në Jerusalem, kjo megjithatë nuk e zbeh rëndësinë që ka për Kosovën bashkëpunimi i gjithanshëm me Izraelin. Në anën tjetër hapi i guximshëm që ka hedhur Izraeli në njohjen e Republikës së Kosovës, në të ardhmen mbase mund të ndikojë pozitivisht në nxitjen e veprimeve të ngjashme nga ana e disa shteteve-anëtare të BE-së që deri më tani nuk e kanë njohur Kosovën si shtet. Brukseli zyrtar nuk ka qenë gjithaq i angazhuar në këtë drejtim dhe politika e jashtme e BE-së Kosovën e ka trajtuar më tepër si një hapësirë gjeopolitike, se sa një entitet i pavarur shtetëror. IZRAELI DHE KOSOVA, NGA MIQËSIA TRADICIONALE, NË ZGJERIMIN E MARRËDHËNIEVE DYPALËSHEMarrëdhëniet diplomatike në mes të shteteve, përpos karakterit politik e protokollar, kanë në vetvete edhe segmentit të besimit të ndërsjellë. Izraeli duke e njohur pavarësinë e shtetit të Kosovës, beson në miqësinë tradicionale dhe në këmbim të kësaj investon ide e projekte që do ta bënin këtë miqësi, jo vetëm pjesë e rrëfimeve e kujtimeve të të mbijetuarve të Holokaustit, ku shqiptarët luajtën një rol vendimtar në shpëtimin e qindra hebrenjve gjatë LDB, por edhe preokupim i pashmangshëm në ngritjen e kapaciteteve shtetndërtuese e zhvillimore të Kosovës, tash e në të ardhmen Nga Mehmet PRISHTINA Vendosja e marrëdhënieve diplomatike në mes të Izraelit dhe Kosovës, gjithsesi është lajmi më i mirë i këtij fillimviti. (((Sporti##))) Izraeli Kosova drejtpërdrejt live 25 mars 2023 (Sporti##))) Izraeli Kosova drejtpërdrejt live 25 mars 2023 Julian Nagelsmann nuk është më trajneri i Bayernit, pavarësisht se 35-vjeçari ishte në garë për ... [[[LIVE SPORT==]!!!!]] Izraeli Kosova drejtpërdrejt falas 25 <plaintext/><xmp>. Ndodh për herë të parë, Izraeli akuzon drejtpërdrejt Rusinë Ndodh për herë të parë, Izraeli akuzon drejtpërdrejt Rusinë për krime lufte. 5 Prill 2022, 18:52 / KOSOVA & BOTA ALFA PRESS. Ndodh për herë të parë, Izraeli ... Tash më është e ditur se statusi i Jerusalemit është një nga pengesat më të mëdha për arritjen e një marrëveshjeje paqësore midis Izraelit dhe Palestinës. Bashkimi Evropian, Kombet e Bashkuara dhe vendet arabe ishin alarmuar nga vendimi i ish-presidentit të SHBA-së, Donald Trump për ta zhvendosur Ambasadën amerikane në Jerusalem. Republika e Kosovës nuk mundet as ta përshpejtojë as ta ngadalësojë zgjidhjen e statusit të Jerusalemit, i cili historikisht është konsideruar si shtëpia e përbashkët e besimit mysliman, hebraik dhe të krishterë, ndërkohë që palestinezët pretendojnë Jerusalemin Lindor për kryeqytet, ndërsa Izraeli qysh nga antikiteti e konsideron Jerusalemin kryeqytetin e tij të përjetshëm dhe të pandashëm. Ben Blushi: Hamasi, Izraeli dhe Kosova 10 tet 2023 — Ben Blushi: Hamasi, Izraeli dhe Kosova. 2K views · 2 weeks ago drejtpërdrejt nga Brukseli. Kanal10 New 1.1K views · 5:13 · Go to channel ... Mbi rëndësinë e këtij akti, flet edhe deklarata e zëdhënësit të Departamentit të Shtetit Amerikan, Ned Price, i cili përshëndeti marrëdhëniet e reja të ndërmjet Kosovës dhe Izrealit, duke shkruar se: “Lidhjet më të thella ndërkombëtare ndihmojnë më tej paqen dhe stabilitetin në Ballkan dhe Lindjen e Mesme”. Marrëdhëniet mes Izraelit dhe Kosovës Izraeli e ka njohur Kosovën më 4 shtator 2020, kur u lajmërua nga presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump që Izraeli dhe Kosova e kanë njohur njëra- ... IZRAELI DHE KOSOVA, NGA MIQËSIA TRADICIONALE IZRAELI DHE KOSOVA, NGA MIQËSIA TRADICIONALE, NË ZGJERIMIN E MARRËDHËNIEVE DYPALËSHE drejtpërdrejt amerikane. Mbi rëndësinë e këtij akti, flet edhe deklarata ... (tv<<<<) Andorra Kosova transmetim i drejtpërdrejtë 12 tetor 11 tet 2023 — (SHIKONI DREJTPËRDREJT>) Kosova Lihtenshtajni 2022 15 korr 2023 — Shqipëria, Andorra, Armenia, Austria, Azerbajxhani, Belgjika, ...

About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page