top of page

Programs & Events

Public·114 members

((Shikoni)) Kosova Izraeli 2022 12 nëntor 2023

'Dardanët' e rijnë janë kualifikuar në fazën e dytë të Kampionatit Evropian 'Izrael 2022', pasi e kanë mposhtur kombëtaren U17 të Ishujve Faroe me rezultat ...

09/08/2022 18:36 Bashkëpunimi në fushën e Sigurisë dhe Mbrojtjes midis Kosovës dhe Izraelit, Demiri takon gjeneralmajorin EilandAmbasadorja e Kosovës në Izrael, Ines Demiri, zhvilloi një takim me Gjeneralmajorin (në pension) e Forcave të Mbrojtjes të Izraelit, z. Gior Eiland. 24/06/2022 19:28 Kuvendet e Kosovës dhe Izraelit diskutojnë heqjen e vizave dhe punësimin sezonalDeputeti Avdullah Hoti, në cilësinë e Kryetarit të Grupit të Miqësisë Kosovë-Izrael, ka zhvilluar takim online me Kryetarin e Grupit të Miqësisë Kosovë-Izrael në Parlamentin e Izraelit, deputetin Ali Salalha. Kosovë - Izrael: Nga marrëdhëniet politike deri tek ato tregtareVendosja e marrëdhënieve diplomatike me Izraelin i solli Kosovës rritje të shkëmbimeve tregtare. Në vitin 2022, vlera e importeve nga ky shtet arriti në 42 milionë euro, nga 22 milionë sa ishte në vitin 2020, kur dy vendet nuk kishin lidhje diplomatike. Ngjashëm ndodhi edhe me eksportet - nga 85. Kosova dhe Izraeli sot nënshkruajnë memorandumin e parë të mirëkuptimitKosova dhe Izraeli do të nënshkruajnë sot një memorandum mirëkuptimi, i cili njëherit është edhe memorandumi i parë që kur Izraeli ka njohur pavarësinë e Kosovës. Kështu u bë e ditur në një njoftim për media nga Qendra Përkujtimore Botërore e Holokaustit, Yad Vashem. “Më 9 maj, zëvendëskryeministrja e Kosovës, Donika Gërvalla, do të vizitojë Qendrën Përkujtimore Botërore të Holokaustit. Ministrja Gërvalla-Schwarz do të vizitojë Muzeun Historik të Holokaustit, do të marrë pjesë në një ceremoni në Sallën e Kujtesës, do të vizitojë Memorialin e Fëmijëve dhe do të nënshkruajë Librin e të ftuarve Yad Vashem. Inaugurohet Oda Ekonomike Kosovë-Izrael - 29.06.2022 1:27Inaugurohet Oda Ekonomike Kosovë-Izrael - 29.06.2022 - Klan Kosova. 362 views · 1 year agomore. KlanKosova. 361K. Subscribe.YouTube · KlanKosova · 29 qer 2022 Sipas të dhënave që siguroi REL-i nga Banka Qendrore e Kosovës, investimet e huaja direkte nga Izraeli kapin shifrën e mbi 1. 6 milion eurove. Investimet, sipas BQK-së, janë bërë në sektorin e patundshmërisë dhe atë të tregtisë. Në shkurt të këtij viti, Ministria e Punëve të Jashtme e Kosovës njoftoi për një takim të mbajtur mes autoriteteve të Kosovës dhe atyre Izraelit, ku u prezantuan mundësitë ekonomike të Kosovës për investime nga komuniteti biznesor i Izraelit. “Konkluzion i përbashkët i përfaqësuesve të të dyja vendeve ishte se ka shumë hapësirë për të bashkëpunuar dhe se dy shtetet duhet thelluar bashkëpunimin përmes vizitave dhe takimeve të ndryshme, që mundësojnë njohjen e mirëfilltë të bizneseve dhe konkretizojnë fushat e bashkëpunimit e investimit”, u tha në atë takim. Nxënës të muzikës nga Kosova dhe Izraeli me koncert të Nxënës të muzikës nga Kosova dhe Izraeli me koncert të përbashkët. Më: 23 gusht 2022 Në ora: 12:53. Qëllim i kësaj ngjarje ishte shkëmbimi ... EURO 2023: Kosova e Izraeli me shikues në Prishtinë Ndeshja kualifikues për EURO 2023 mes Kosovës dhe Izraelit ishte planifikuar të zhvillohet më 10 tetor, por shkaku i zhvillimet në Lindjen e Mesme e njëjta ... Në ueb-faqen zyrtare të kësaj korporate thuhet se “KIDIC ofron një portë ideale për zhvillimin e biznesit”, ashtu si edhe “mundësi dhe bashkëpunim ndërmjet organizatave në Kosovë dhe Izrael”. Sektorët që përmenden aty, përfshijnë atë të teknologjisë, mbrojtjes dhe sigurisë, përgjigjen ndaj katastrofave dhe emergjencave, agrikulturën, kërkimet mjekësore dhe eksport-importin. REL-i pyeti në KIDIC për bashkëpunimet dhe investimet që mund të jenë bërë mes dy shteteve, por, deri në publikimin e këtij artikulli, nuk mori përgjigje. Gjatë vizitës së saj, ministrja do të nënshkruajë memorandumin e parë të mirëkuptimit duke i vendosur zyrtarisht marrëdhëniet formale mes Shkollës Ndërkombëtare për Studime të Holokaustit, Yad Vashemm dhe MASHTI-t në Kosovë”, thuhet në njoftim. Yad Vashem ka një rrjet ndërkombëtar shkollash dhe ofruesish shërbimesh arsimore në gjashtë kontinente. Ndryshe, ministrja Gërvalla është duke qëndruar për vizitë zyrtare në Izrael, ku gjatë ditës së djeshme zhvilloi takim me kryetarin e Federatës Izraelite të Odës Ekonomike të Izraelit, Uriel Lynn, anëtarin e kryesisë Roy Roznek si dhe përfaqësues të tjerë të Odës. Kosove – Page 2 – Izraeli Biznes – Israel Business NewspaperBashkëpunimi ekonomik Kosovë-Izrael, Krasniqi takim me FrejMinistri Krasniqi gjatë kësaj vizite është pritur në takim nga ministri izraelit për Bashkëpunim Regjional, Esawi Frej 13/09/2022 17:23 Ramush Haradinaj takon ambasadoren e Izraelit, Tamar ZivKryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës (AAK), Ramush Haradinaj ka pritur sot në takim ambasadoren e Izraelit, Tamar Ziv. Kosova-Izraeli Të gjitha nga: Kosova-Izraeli. Abdixhiku takon ambasadoren Ziv, diskutojnë për thellimin e bashkëpunimin Kosovë-Izrael · Mergesa Redenica - 10 August, 2022, ... Kosova solidarizohet me Izraelin Izraeli shpalli gjendje lufte më 8 tetor, një ditë pasi u sulmua papritur nga militantët e grupit Hamas, të vendosur në Rripin e Gazës. Autoritetet izraelite raportuan për më shumë se 1. 200 persona të vrarë nga fundjava dhe për më shumë se 150 pengje të marra. Në Gazë u vranë mbi 1. 300 njerëz, ndërsa u zhvendosën rreth 338. [SHIKO TV] Kosova Izraeli 2022 12.11.2023 - Irish Dance 9 orë më parë — [SHIKO TV] Kosova Izraeli 2022 12.11.2023 12 tet 2023 — Kosova dhe Izraeli zyrtarizuan marrëdhëniet diplomatike në shkurt të vitit 2021. Marrëdhëniet mes Izraelit dhe Kosovës Izraeli e ka njohur Kosovën më 4 shtator 2020, kur u lajmërua nga presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump që Izraeli dhe Kosova e kanë njohur njëra- ... 23/05/2022 18:11 “Marrëveshjet Abraham”, ambasadorja Demiri: Ja përfitimet Kosovë-IzraelAmbasadorja e Kosovës në Izrael, Ines Demiri, mori pjesë takimin e radhës të Grupit të Knessetit për Promovimin e “Marrëveshjeve Abraham” 16/05/2022 20:09 Kosova dhe Izraeli thellojnë bashkëpunimin, nënshkruajnë tre memorandumeNëshkrimi i tyre u bë nga ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës së Kosovës, Donika Gërvalla dhe ministri i Jashtëm i Izraelit, Yair Lapid. 09/05/2022 14:28 Historike – Më 9 maj, Kosova dhe Izraeli nënshkruajnë Memorandumin e parë të MirëkuptimitMemorandumi i parë i Mirëkuptimit mes Kosovës dhe Izraelit do të nënshkruhet të hënën, lajmëroi Qendra Përkujtimore Botërore e Holokaustit, Yad Vashem. 08/05/2022 21:23 Izraeli dhuron 93 karroca për Shoqatën e Paraplegjikëve dhe Paralizës së Fëmijëve të KosovësMinistri për Bashkëpunim Regjional të Izraelit Esawi Frej dhe ministri i Administrimit të Pushtetit Lokal Elbert Krasniqi kanë vizituar sot Shoqatën Handikos 13/04/2022 14:20 Frej takon Kurtin: Izraeli e konsideron të rëndësishme forcimin e lidhjeve me KosovënKryeministri Albin Kurti priti ministrin e Bashkëpunimit Regjional të Izraelit, Esawi Frej, e cila është vizita e parë e një ministri izraelit në Kosovë. Por, ky veprim nxiti reagimin e palestinezëve dhe të disa shteteve me shumicë myslimane. Ndonëse Shtetet e Bashkuara e njohën Jerusalemin si kryeqytet të Izraelit në vitin 2017, palestinezët synojnë ta kenë Jerusalemin lindor kryeqytet të shtetit të tyre të ardhshëm. Bashkëpunim ekonomik dhe tregtar Pas vendosjes së marrëdhënieve diplomatike mes Kosovës dhe Izraelit, odat ekonomike të të dyja vendeve u zotuan për bashkëpunim në fushën e ekonomisë dhe të tregtisë. Në vitin 2022, në Kosovë u hap Oda Ekonomiko Kosovë-Izrael, e cila nënshkroi më pas një memorandum bashkëpunimi me Odën Ekonomike të Kosovës. Me qëllim forcimin e bashkëpunimit ekonomik dhe të lidhjeve tregtare, në Prishtinë u hap edhe Korporata për Zhvillim dhe Investime Kosovë-Izrael (KIDIC). 000. Autoritetet e Kosovës shprehën solidaritet me shtetin e Izraelit. Presidentja Vjosa Osmani tha se është e “tmerruar nga sulmet e terroriste dhe vrasja e civilëve të pafajshëm në Izrael”. Kryeministri Albin Kurti tha se është i shqetësuar me “krimet kundër civilëve” pas sulmit të grupit militant, Hamas, në Izrael. “I bashkohem thirrjes së aleatëve për ndërprerjen e menjëhershme të këtyre veprimeve dhe mbështetjen e së drejtës së Izraelit për t’u mbrojtur kundër terrorizmit, si dhe kërkesës për lirimin e menjëhershëm të pengjeve”, shkroi Kurti në platformën X, apo ish-rrjetin social Twitter. 000 euro në vitin 2020, ato u rritën në 783. 000 euro më 2022, sipas të Dhënave të Doganave të Kosovës. Kosova importon nga Izraeli kryesisht lëndë djegëse dhe produkte të plastikës, ndërsa eksporton kryesisht produkte të tekstilit. Izraeli, në fundjavë, i shpalli luftë grupit militant të Hamasit në Rripin e Gazës, pas një sulmi të papritur të tij në territorin izraelit, më 7 tetor. Marrëdhëniet diplomatike Kosova dhe Izraeli zyrtarizuan marrëdhëniet diplomatike në shkurt të vitit 2021. Atyre iu parapriu e ashtuquajtura Marrëveshje e Uashingtonit, të cilën Kosova dhe Serbia e nënshkruan më 4 shtator të vitit 2020, me qëllim normalizimin e marrëdhënieve ekonomike. Kosova hapi ambasadën e saj në Jerusalem në korrik të vitit 2021, në këmbim të njohjes së pavarësisë së saj nga Izraeli. Kosova Izraeli drejtpërdrejt live 12 nëntor 2023 TV drejtpër 1 ditë më parë — Israel vs Kosovo drejtëpërdrejt pikët,parashikim() Israel vs Kosovo rezultati i drejtpërdrejtë (dhe transmetimi i drejtpërdrejtë i videos në ...

About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page